Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door ze in een spel te laten ervaren wat een dijkdoorbraak teweeg brengt en hen tegelijkertijd de kans te bieden maatregelen te nemen om zo’n doorbraak in de toekomst te voorkomen. Dit is wat onderzoekers van het practoraat Water van Scalda hebben gedaan. Met resultaat.

PRACTORAAT WATER
Alexander Giele, docent-onderzoeker bij het practoraat Water van Scalda, is één van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van een virtual reality-spel. Via het spel wil hij zijn studenten meer kennis bijbrengen over dynamische dijklandschappen. Uit onderzoek blijkt dat zo’n spel een positieve invloed heeft op het leerrendement van jongeren. Het zorgt ervoor dat ze de opgedane kennis gebruiken en deze omzetten in handelingen. “Met virtual reality als hun virtuele speeltuin verkennen jonge pioniers niet alleen werelden van verbeelding, maar ook de grenzeloze mogelijkheden van hun toekomstige handelingsruimte in de regio”, zegt hij.

Mbo-studenten ICT hebben in het kader van hun opleiding het spel ontwikkeld. De basis daarvoor was het boekje ‘Het Zeeuwse kleilandschap’. Ze kozen voor een Minecraft-achtige omgeving, vooral omdat ze deze software goed kennen.

Lees meer

 

Bron: Delta Climate Center


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Waterkerende landschappen

Waterkerende landschappen

"Klimaatadaptieve Waterkerende Landschappen” levert ideeën op voor een leefbare Oosterschelde en haar gemeenschappen.

Bekijk het archief