HZ weer in top 3 van beste hogescholen van Nederland

Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2023 blijkt dat de HZ  op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen staat. De HZ heeft een mooie instellingsscore van 74,5 punt. Elf HZ-bacheloropleidingen – van de 21 beoordeelde bacheloropleidingen – zijn beoordeeld als ‘topopleiding’.

Opleidingen in de top van Nederland
De HZ scoort wederom goed in de rankings. De redactie noemt het in haar beoordeling vooral opvallend dat een bovengemiddeld aantal studenten van de HZ doorstroomt naar jaar twee en dat de toetsing hoog gewaardeerd wordt door de studenten. Zeven opleidingen mogen zich de beste van Nederland noemen: dit betreft Pedagogiek, Social Work, Commerciële Economie, International Business, Engineering, De opleidingen Maritiem Officier en Sportkunde hebben een gedeeld eerste plaats.

Kwaliteitszegel voor topopleidingen
Naast bovengenoemde scores mogen elf HZ-opleidingen zich dit jaar ook topopleiding in hun categorie - dus van alle hogescholen in Nederland - noemen. Topopleidingen hebben meer dan 75 punten en mogen een kwaliteitszegel gebruiken. Het betreft de opleidingen Leraar Basisonderwijs, Pedagogiek, Social Work, Communicatie, Human Resource Management, Sportkunde, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Technische Bedrijfskunde en Watermanagement.

Associate degrees
De Associate degrees, tweejarige hbo-opleidingen, zijn in de Keuzegids apart gegroepeerd. De Associate degree Health & Social Work met HZ-licentie aan de Associate degree Academie in Roosendaal, verdient ook het kwaliteitszegel topopleiding.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg Campus Zeeland op de voet.

Aanmelden nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Drie jaar KAAP

Drie jaar KAAP

De KAAP bestaat drie jaar: van lege loods naar innovatiepunt.

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Innovatief (water-)onderwijs bij Scalda

Hoe krijg je jongeren zover dat ze begrijpen dat het belangrijk is om (kust)landschappen klimaatbestendig in te richten. Bijvoorbeeld door e

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Kennismakingsdag Delta Climate Center

Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center (DCC) in Vlissingen.

Subsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor innovatieve projecten

10 haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten krijgen subsidie van de regeling Zeeland in Stroomversnelling.

Bekijk het archief